PayPal CEO Zegt Utility van Bitcoin en Cryptocurrency Rising

PayPal CEO Zegt Utility van Bitcoin en Cryptocurrency Rising terwijl het gebruik van contant geld afneemt.

PayPal chief executive Dan Schulman zegt dat de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrency’s door zijn bedrijf het nut van cryptocurrency’s in het algemeen zal verhogen, wat zal leiden tot prijsstabilisatie en een langzame stijging van de waarde.

Schulman ging onlangs op CNBC en CNN om de recente beslissing van PayPal om crypto te adopteren te bespreken. De in San José gevestigde betalingsgigant Crypto Bull voegde op 12 november ondersteuning toe voor Bitcoin Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) voor al haar klanten in de VS.

In de interviews is de CEO onvermurwbaar dat het geld „langzaam maar zeker weggaat.“

„Vooral met de pandemie, heb je het gebruik van contant geld snel zien afnemen. Zo’n 40-70% van de consumenten wil niet meer met contant geld omgaan, en net zoals elke industrie op dit moment aan het digitaliseren is, gebeurt dat ook in de wereld van de financiële dienstverlening. Er is geen sprake van dat mensen massaal naar digitale betalingen en digitale vormen van valuta gaan.

Schulman zegt dat PayPal hand in hand heeft gewerkt met regelgevers en centrale banken over de hele wereld en zegt dat het een kwestie is van ‚of‘, maar van ‚wanneer‘ en ‚hoe‘ die banken hun eigen digitale valuta’s (CBDC’s) implementeren. Hij zegt ook dat de diensten van PayPal het nut van cryptocurrencies zullen verhogen.

„Een van de dingen die we hebben toegestaan is niet alleen het gemakkelijk maken om cryptocurrencies te kopen, te verkopen en vast te houden, maar, heel belangrijk, begin volgend jaar zullen we toestaan dat cryptocurrencies een financieringsbron zijn voor elke transactie die plaatsvindt [met] alle 28 miljoen van onze handelaren en dat zal het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken“.

MicroStrategy Chief Executive en Bitcoin-adoptiehouder Michael Saylor zegt dat de steun van PayPal aan Bitcoin een wederzijds voordelige relatie zal zijn.

„Het voordelige huwelijk van Big Tech & Bitcoin – PayPal krijgt een reservemiddel dat de laatste tien jaar meer dan 100% per jaar waard is ten opzichte van de USD. Bitcoin krijgt een mobiel betaalnetwerk & valutaconformiteitsprotocollen.“