Na het uitbreken, slaagt Stellar (XLM) er niet in om hogere prijzen te handhaven.

  • XLM is uitgebroken van een jaar lang op 900 satoshis.
  • De prijs volgt mogelijk een stijgende steunlijn. Het volgende steunpunt is te vinden op 755 satoshis.
  • XLM/USD heeft steun gevonden boven $0,087.

Begin juli brak de prijs van Stellar (XLM) uit op een langdurig weerstandsgebied. Echter, de prijs kon de rally niet ondersteunen en is sindsdien teruggevallen onder het breakout niveau.

Tenzij XLM dit niveau met succes kan terugwinnen, blijven de vooruitzichten bearish.

Breakout van lange termijn bereik

Vanaf juli 2019 heeft de XLM-prijs zich geconsolideerd onder de 900 satoshi-zone, waardoor deze meermaals als verzet is gevalideerd.

Op 8 juli was de prijs eindelijk succesvol in het uitbreken van een high van 1187 satoshi’s na een paar dagen. Echter, de prijs onderging een snelle daling op 27 juli en is weer gedaald tot onder de 900 satoshi gebied.

Als de prijs dit niveau niet kan terugwinnen, zou het een grote bearish ontwikkeling zijn, omdat het zou betekenen dat de hogere prijzen niet kunnen worden volgehouden en de verhuizing een fake-out was.

De technische indicatoren zijn neutraal en neigen naar bearish. De RSI nadert de 50-lijn van bovenaf. Terwijl dit een waarschijnlijke plaats is voor een sprong, zou een daling hieronder bearish zijn. De MACD verliest aan kracht en zou al snel een bearish cross kunnen maken. Daarom is het vooruitzicht vanuit het dagelijkse perspectief neutraal, maar wel bearish.

De kortere-termijngrafiek is duidelijker. Het schetst de uitsplitsing en de daaropvolgende validatie van het gebied als weerstand. Bovendien kunnen we zien dat de daling met aanzienlijk volume plaatsvond.

De koers volgt mogelijk een stijgende steunlijn, waardoor de koers het vorige 900 satoshigebied zou kunnen terugwinnen. Echter, als de prijs van de stijgende steunlijn afneemt, zou deze moeten dalen naar 755 satoshi’s.

XLM/Dollar

Cryptocurrency handelaar @CryptoMichNL is van mening dat de XLM prijs waarschijnlijk zal consolideren alvorens naar boven te gaan. Ze plaatsten een grafiek die de prijs laat zien die in de steun zit.

Het vorige steungebied wordt gevonden bij $0.087, hebben gehandeld als weerstand vanaf Augustus 2019 tot de prijs in Juli 2020 brak uit.

De prijsactie voor het XLM/USD-paar is veel schoner omdat de prijs niet onder het breakoutniveau is gedaald. Eerder, heeft het als steun in de vorm van een lange lagere lont gevalideerd en dan naar boven bewogen.

Bovendien wordt het steunniveau versterkt door de aanwezigheid van het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde (MA), dat eerder een bullish cross maakte met de 200-dagen MA, een ander positief teken.